Dit was Part of Antwerp 2019!

Part of Antwerp 2019 zit er alweer op en mag terugblikken op een geweldige nazomer. Een zonovergoten recordeditie bracht 25000 mensen op de been, verspreid over vijf weken en 25 events op en rond het Eilandje.

 

Het doel van Part of Antwerp is om stad en haven samen te brengen aan de hand van verhalen en belevenissen, en of dat gelukt is! Meer dan veertig partners zetten hun schouders mee onder het project om zo het Eilandje als verbindingsplaats in de verf te zetten. Van de Londenbrug tot het Bonapartedok en terug vonden een reeks evenementen plaats. Sommige groot en indrukwekkend, andere klein en innemend.

 

 

Een van de evenementen die er (opnieuw) bovenuit stak was Waterfront Bar & Resto, met dit jaar maar liefst 5000 couverts op de tafel. Een knalprestatie van Team Restaurant Likoké, J&M Catering en alle andere partners die de Antwerpse bourgondiërs met veel égards ontvingen op 30 centimeter van het wateroppervlak.

 

 

Het slotweekend met Aper’eau, Retro Antwerp, Part(y) of Antwerp en Part of the Family bracht het grootste aantal mensen op de been. Om te feesten enerzijds, maar ook om nostalgisch te genieten en de haven van een andere kant te leren kennen anderzijds. De Antwerpenaar kon die combinatie duidelijk smaken!

 

 

Nieuw dit jaar was o.a. het Kindertheaterfestival Bruist, wat een buitengewoon succes werd. De installaties en voorstellingen van Theater Froefroe en hetpaleis zorgden voor doldwaas plezier bij honderden kinderen (en hun ouders).

 

 

Ook de eerste editie van de PoA Talks en de succesformule Secret Dining mochten het bordje ‘uitverkocht’ ophangen. Het jobfestival Voet Aan Wal, tot slot, ontving 40 bedrijven en een zeshonderdtal bezoekers voor een jobbeurs, workshops en ander infotainment. Precies wat bedrijven uit de haven nodig hadden om hun bedrijf in de markt te zetten.

 

 

Verder werd er genoten van filmvoorstellingen, comedy-optredens, street art-wandelingen, schaftplezier en veel meer. Want dat is allemaal… Part of Antwerp!

 

 

Bedankt aan alle bezoekers en partners. We kijken nu al uit naar Part of Antwerp 2020!