Over POA

Part of Antwerp is een stads- & havenfestival dat mens, haven en stad dichter bij elkaar brengt. Op de tientallen gevarieerde evenementen vinden alle Antwerpenaren gedurende 5 weken hun gading. PoA vindt plaats op het Eilandje, de symbolische brug tussen verleden en toekomst, tussen mens en machine, tussen stad en haven.

Tijdens Part of Antwerp krijgen alle Antwerpenaars de kans om ’t Stad op een andere manier te leren kennen. Gastronomie, sport, cultuur, feest, … voor elk wat wils! Omdat we zoveel mogelijk Antwerpenaars willen bereiken, is de meerderheid van de evenementen in de PoA-kalender gratis toegankelijk.

Het Eilandje is de perfecte locatie voor een verbindend festival als Part of Antwerp. Het heeft een rijke geschiedenis en een fantastische toekomst. Vanuit een brede samenwerking met de bewoners, de lokale ondernemers en het culturele middenveld streven we er naar Antwerpenaars samen te brengen. Dit doen we aan de hand van een reeks belevenissen die de maritieme geschiedenis van dit overbruggingsgebied in de verf zetten.

Part of Antwerp is een initiatief van vzw Part of Antwerp, met steun van Port of Antwerp, Stad Antwerpen en vele andere partners. Het is een initiatief door Antwerpenaren, voor Antwerpenaren. Iedereen is welkom!