Part Of The Family: Ontdek De Haven

terug naar agenda

Voor het derde jaar op rij organiseren we een heuse familiedag! Tijdens Part of the Family nemen we jong en oud mee op een indrukwekkende reis doorheen de haven. Kom mee zalig ontspannen!

Part of the Family vindt plaats op Antwerpen Autovrij, ideaal dus om in alle rust een dagje familie-entertainment te beleven. Het Zaha Hadidplein en het Havenhuis zijn het prachtige decor voor een hele reeks activiteiten en voorstellingen.

Zo laten we samen met onze partners Boek.be en Boekenbeurs Antwerpen enkele kinderauteurs aan het woord die dag. Je kan ook met de hele familie komen lunchen op SCHAFT!. Daarnaast geven we gratis rondleidingen door het Havenhuis (boek nu hier!), gegidste wandelingen langs het Tizarte Street Art Parcours, kinderanimatie en signeersessies van kinderauteurs. En er zijn enkele straffe optredens voor jong en oud!

Ontmoet kinderauteurs:

Samen lezen, is samen leven. Er zijn maar weinig bezigheden die mooiere banden scheppen dan samen te genieten van een boek. Daarom organiseert onze partner Boekenbeurs Antwerpen voorleessessies van enkele meestervertellers.

Mathilda Masters (Lannoo Uitgeverij) geeft deze namiddag een interactieve lezing uit haar weetjesboeken en neemt je mee naar de wondere wereld van de dieren en de wetenschap. De weetjes zijn korte verhalen met een grappige twist. Als dat niet leuk wordt!
Robin Aerts (De Eenhoorn), schrijver en producer bij Het Zesde Metaal, leest voor uit griezelige verhaaltjes voor stoere kinderen, over duiveltjes en hoe je deze kan overwinnen.

De toegang is volledig gratis.

We trekken de samenwerking met Retro Antwerp ook door naar zondag.
Tijdens Part of the Family kan je je heerlijk nostalgisch uitleven tijdens een Retro Market, aan de slag gaan in de Beauty Boudoir of het Photodecor, of gewoon culinair genieten van de foodtrucks. Op het podium schotelen we je een heus Radio Modern – Fifties Party voor!

12.00u – 14.00u: SCHAFT!

Stage & Dance Floor
13.00u – 13.30u: DJ Benny Blue
13.30u – 14.00u: Sebi Lee
14.00u – 14.30u: Dance Class by Dancing Sophie
14.30u – 15.15u: DJ Benny Blue
15.15u – 16.00u: Dance Class by Dancing Sophie
16.00u – 17.15u: Along Comes Mary
17.15u – 18.00u: DJ Benny Blue
18.00u – 18.30u: Sebi Lee
18.30u – 20.00u: DJ Benny Blue

On The Square
13.00u – 20.00u: Bars & Foodtrucks
13.00u – 20.00u: The Modernettes Beauty Boudoir 
13.00u – 20.00u: Retro Market
15.00u – 19.00u: Photodecor

Aan de Scheldekaaien kan je op het Genietplein terecht voor een ‘Radio Modern’ voor de allerkleinsten.

Ohja: als je al eerder wil proeven van de nostalgie, kan je op zaterdagmiddag al terecht op het Zaha Hadidplein voor Retro Antwerp, of komen feesten tijdens ‘Part(y) of Antwerp by Retro Antwerp‘ op zaterdagavond!

Inkom: gratis. (boek je gratis rondleiding in het Havenhuis hier)
Adres: Zaha Hadidplein, 2030 Antwerpen
Datum: zondag 15/09/2019
Betalen: met cashless card. Opladen kan ter plaatse met cash, kredietkaart of debetkaart.
Bereikbaarheid: lees meer info hier
Rolstoel- en kinderwagentoegankelijk: ja
Partners: Boek.be, Boekenbeurs Antwerpen, Theater FroeFroe, Stormkop, Port of Antwerp, Cyclant, SCHAFT!, Retro Sur Mer, Radio Modern
Ook op deze dag: Waterfront Bar & Resto, Art of Antwerp: Foto-Expo, Tizarte Street Art Parcours, SCHAFT!, Kindertheaterfestival Bruist!

Bevestig je komst op Facebook!

Zaha Hadidplein: Vernoemd naar de architecte van het nieuwe Havenhuis, is het Zaha Hadidplein vandaag een landmark op zich. Met een prachtig zicht op het Kattendijkdok vormt het de brug tussen de Haven en de Stad. Perfect om jong en oud onvergetelijke momenten te laten beleven.

Zaha Hadidplein