Wat je nog niet wist over de Haven Van Antwerpen

Port of Antwerp is de economische motor van onze mooie Sinjorenstad. Als partner van Part of Antwerp zetten we ze tijdens ons festival regelmatig in de kijker. Want er zijn zoveel facetten van Port of Antwerp die jou zullen verrassen. Een overzicht!

 

Wist je dat…

– Port of Antwerp met een oppervlakte van 12068 hectare (of 16900 voetbalvelden) het grootste havengebied ter wereld is?

– Port of Antwerp meer dan 150.000 mensen aan het werk zet? 6,3% van de werkende Vlamingen heeft een job dankzij de haven!

– Je mag vissen in de haven? Met een visverlof en op de toegestane plaatsen mag je gerust de hengel uitgooien! Lees hier meer.

– Port of Antwerp de meest rijke geschiedenis heeft van alle havens ter wereld? Er is al meer dan acht eeuwen lang havenactiviteit in de Koekenstad!

– Geen enkele andere zeehaven zo diep in Europa ligt als Port of Antwerp? Dat maakt Antwerpen de goedkoopste, snelste en meest ecologische keuze!

– Port of Antwerp een overzicht heeft gemaakt van de beste shipspotting’-locaties? Regelmatig bezoeken de grootste zeeschepen ter wereld de Antwerpse haven. Bekijk hier wanneer je ze kunt spotten! !

– Port of Antwerp bekend staat als ‘de toegangspoort tot Europa’? Het is de veertiende grootste containerhaven ter wereld.

– Het aantal goederen dat jaarlijks in Antwerpen wordt gelost en geladen de jongste 20 jaar meer dan verdubbeld is? Met 235 miljoen ton is Antwerpen de tweede grootste haven van Europa.

– Je de haven ook met je smartphone kan verkennen? Download hier de app voor Android of voor IOS.

– Er 1000km aan spoorlijnen liggen in de Haven én 1000km aan pijpleidingen?