Het Eilandje, internationaal geroemd

Wij, Antwerpenaars, krijgen vaak te horen dat we chauvinistisch zijn. Wat wil je ook. Zo’n prachtstad, een unieke Metropool, de navel van de wereld! Maar omdat eigen lof stinkt, laten we even de internationale pers aan het woord over onze Koekenstad, en meer bepaald het Eilandje.

“One of Europe’s 10 coolest neighbourhoods”
In 2018 noemde de Britse krant The Independent het Antwerpse Eilandje nog één van de 10 hipste buurten van Europa. Ze zijn meer bepaald lovend over het MAS en de vele restaurants. Lees het hier.

 

“Typisch Belgische gezelligheid met een rauw randje”
Op hun website somt het Nederlandse platform Traveljunks Antwerpen op als volgt: “Antwerpen is een mix van prachtige historische bouwwerken, fijne musea, hypermoderne architectuur en typische Belgische gezelligheid. Alles met een ruw randje, zoals het een echte havenstad betaamt.” Ze hebben ook speciale complimenten over voor de verschillende musea aan de Schelde.

“Antwerpen nergens zo mooi als op het dak van het MAS”
Marie-Claire geeft op haar website 20 tips voor een bezoek aan Antwerpen, en een aantal daarvan vind je terug op het Eilandje, volgens hen “een wijk die zich de laatste jaren heeft ontpopt tot een van de hipste van Antwerpen”. Als zij het zeggen!

“Het Eilandje breathes water and exudes charm”
Volgens het awardwinnende Culture Trip moet je in Antwerpen absoluut langs het MAS, het Red Star Line Museum en het Havenhuis. En gelijk hebben ze. Ondertussen stopten ze ook langs heerlijke horeca zoals het Felix Pakhuis en deden ze zelfs de ‘pannenkoekenboot’ aan. In het Engels trouwens gewoon vertaald als ‘pancake boat’. Goed om weten!

“Langs de monumentale pakhuizen proef je de oude sfeer”
Het toonaangevende Lonely Planet mocht natuurlijk niet achterblijven en noemt Antwerpen ‘veelzijdig’ en ‘altijd gezellig’. Ze gooien ook met liefde naar het Eilandje, waar ze gecharmeerd zijn door het MAS en de vele hippe zomerbars.

“Een creatieve wereldstad op een gezellige oppervlakte”
Time To Momo geeft een alternatievere kijk op grote steden, waaronder Antwerpen. In hun gids voor een citytrip in de Sinjorenstad prijzen ze het Eilandje aan als “een plaats waar locals een vakantiegevoel in eigen stad krijgen”. Ze houden vooral van het licht en de ruimte die je er vindt, de zondagse gezelligheid en het zicht op de jachthaven.

Je zou voor minder een dikkenek krijgen!

 

PoA is een initiatief van vzw Part of Antwerp, met steun van Port of AntwerpStad Antwerpen en vele andere partners. Het is een initiatief door Antwerpenaren, voor Antwerpenaren. Iedereen is welkom!