Back to All Events

Straatanimatie

  • Kattendijkdok-Oostkaai Antwerpen (map)
Straatanimatie.png
KarKarKar2.jpg

Op zondag 17 september, de slotdag van Part of Antwerp kan u genieten van tal van mobiele muzikale straattheateracts. Ze volgen een parcours rond het Kattendijkdok tussen 13u00 en 18u00.

Wie mag je verwachten?

The Slampampers (13u30 aan Bar Paniek - 14u45 aan Schengenplein - 16u00 Kattendijkdok Oostkaai/Londenbrug) 

The Slampampers combineren jump en jive, doowop, close harmony singing en een verdwaalde raap met tomeloze energie, onverwachte comedy en liters zweet! Een 'feelgood-show' die het publiek aan het lachen maakt en waar je goeie zin van krijgt.

Le Grand Sextuor (rond het MAS/aan tijdelijke fietsbrug & aan Kattendijkdok West– en Oostkaai Londenbrug - doorlopend tussen 14u00 en 18u00)

Een fanfare van 6 gekke muzikanten. Ze marcheren, over het kerkplein of door je straat, als een echte fanfare en doen zelfs een echt defilé. Zien ze een terras, toog of een podium dan spelen ze een concert ter plaatse en brengen de mensen spontaan aan het lachen. Uitgedost in prachtige outfits brengen ze een verrassend repertoire. Je zal ze gehoord én gezien hebben!

Karkarkar speelt roussel (tussen Bar Paniek & Lazy Jack – optredens om 15u00 en om 16u30)

Guerilla Muziek. 33 toeren per minuut! Soms 45!

Vier muzikanten klappen eigenhandig (en bijzonder spectaculair) hun aanhangwagen open tot een draaiende carrousel, bouwen zelf geluid en licht en minder dan één uur nadat ze uit het niets verschenen spelen ze een energiek concert. Zo één waar je gegarandeerd draaierig van wordt. Publiek rondom rond. Tourner! Hoe meer energie er in de lucht hangt, hoe sneller de molen draait. En dat kan snel zijn! 

Sarah Toestra (13u30: restaurant ‘Waterfront’ – Sluisstraat Westkaai / 15u15 en 16u00: Zaha Hadidplein)

Ze lijken wel een feeën, wandelende feeën. Ze lijken wel wandelende feeën die viool spelen. Als je hen tegenkomt, mag je genieten van hun hemelse klanken. Maar je kan ook uit hun prachtig kleed een papiertje nemen. De titel van het liedje daarop vermeld, zullen ze met plezier voor u spelen. 

Radio Barkas (Terras Bar Paniek – doorlopend tussen 14u00 en 18u00)

Radio Barkas is het kleinste radiostation van Nederland, dat perfecte vintage achtergrondmuziek verzorgt.Radio Barkas parkeert, daar waar het gezellig dient te worden en waar perfecte achtergrondsfeer gewenst is. Kortom een vintage auto-decor met goed geklede DJ aan het stuur en achter de draaitafels.

Orchestre International du Vetex

(14u30: Podium Zaha Hadidplein – 16u15: Westkaai Londenbrug)

Een kleurrijk collectief van zo’n 15 muzikanten uit Vlaanderen, Wallonië en Noord-Frankrijk. Repertoire : melancholische en opzwepende balkanmuziek, vrolijke afrobeat of aanstekelijke cumbia... Van straattheater tot rockfestivals. Vetex doet het allemaal. Een echt grensoverschrijdend orkest dus. Bovendien een orkestje dat maar al te graag u it zijn eigen omgeving wegtrekt, op zoek naar andere horizonten en invloeden.

Earlier Event: September 1
HavenChallenge
Later Event: September 1
Flying Pig