Back to All Events

Jazz at the Roxy

  • Roxy Rijnkaai 40 Antwerpen (map)
jazzattheroxy400.jpg

Red Star Line Museum, House of Song, Radio Minerva en Zanzibar stellen je ‘De reis van Irving Berlin’ voor. Op zondag 10 september reizen Wilfried Van den Brande (vocals), zijn compagnons Bart Van Caenegem (piano) en Jos Machtel (contrabas) mee, doorheen het leven van Irving Berlin. Berlin schreef kleine liedjes, met grote gevolgen.

Het verhaal:

Het ouderlijke huis van Berlin werd tijdens een pogrom in brand gestoken. Als 5-jarig Joods jongetje vluchtte hij, vervolgd, met zijn familie uit Rusland weg: de Red Star Line op, vanuit Antwerpen richting Amerika, zoals vele honderdduizenden anderen. Alleen - hij werd de muzikale verpersoonlijking van de American Dream, de hoop dat als je je smijt, je een beetje toekomst verdient. Een kans gegrepen en nog één en nog één: vanuit de goot naar de vrijheid. Hij ging van krantenventertje naar zingende ober, songplugger tot uiteindelijk tycoon, theater- en muziekproducent.  Maar hij was bovenal liedjesschrijver, voor de mensen. Hij tekende voor én tekst én muziek.

De vluchteling gaf een eigen stem aan zijn hoop op een beter leven – en deed dat voor miljoenen anderen. Wilfried Van den Brande en zijn compagnons vertellen/zingen zijn verhaal.

Kom mee genieten van het levensverhaal van Irving Berlin en bestel je tickets voor één van de 3 opvoeringen! (13u00 - 15u00 - 17u00)

Earlier Event: August 30
Sundays
Later Event: September 1
Havendag