Duurzaamheid is het thema van Tizarte 2019

Het Tizarte Street Art Parcours opent eind deze maand opnieuw zijn deuren, en staat dit jaar in het teken van duurzaamheid. Voor het derde jaar op rij slaan we de handen in mekaar met Piazza dell’Arte, STORMKOP en Treepack om een fantastische productie neer te zetten. ‘Streetartwerpenaar’ en PoA-ambassadeur Tim Marschang steunt het Tizarte Street Art Parcours met al zijn expertise.

In 2019 focussen we het Tizarte Street Art Parcours op één thema: duurzaamheid. In het kader van STORMKOP, Treepack en Piazza begeleiden de kunstenaars Feoflip en Larsen Bervoets tientallen Antwerpse jongeren. Wekenlang werken zij rond duurzaamheid. Zo gaan ze bijvoorbeeld jutten in de Schelde en met het gevonden afval creatief aan de slag gaan. Dat belooft!

Kunstenaar Larsen Bervoets draagt zijn steentje bij door zijn mural helemaal in Airlite-verf te maken. Dit type verf is uitzonderlijk omdat het CO2 zowaar absorbeert! Larsens kunstwerk zal de omgeving dus niet alleen verfraaien, maar ook zuiveren.

Naast duurzaamheid laten de artiesten en jongeren zich ook inspireren door het maritiem erfgoed op het Eilandje. Op 31 augustus worden de installaties officieel onthuld op de STORMKOP-site. We zijn, net als jullie, heel benieuwd!

Wist je dat je begeleide wandelingen kan boeken met dé Belgische street art-expert Tim Marschang? Dat doe je hier!

Wil je op de hoogte blijven? Volg dan de Tizarte-pagina op Facebook, het Facebookevent of ‘@tizartestreetart’ op Instagram! En vergeet niet de hashtag #tizarte2019 te gebruiken als je zelf foto’s op sociale media post!