Rootszoekers

terug naar agenda

Volg het spoor van enkele rootszoekers in het Red Star Line Museum! Het museum is één van de parels van het nieuwe Eilandje, en is ook tijdens Part of Antwerp absoluut een bezoek waard.

Op 8 september moet je in het Red Star Line Museum zijn voor een (gratis) boeiende expositie mét workshop over roots en stambomen.

Want hoe bouw je een stamboom als er geen sporen meer zijn? Hoe evolueren herinneringen doorheen de tijd? Wat is waarheid en wat is fictie? En welke sporen wil jij achterlaten op deze wereld? ‘Rootszoekers’ toont het verhaal van mensen die, bewogen door hun roots, op zoek gingen naar hun eigen verre en recente verleden.

Het Red Star Line Museum nodigde studenten van het Sint-Agnesinstituut in Borgerhout uit op een zoektocht naar hun eigen familie- en migratiegeschiedenis. De levens van deze meisjes zijn doordrongen van migratie. Hun verhalen zijn kwetsbaar en de zoektocht is nooit helemaal afgerond. Tussen de getuigenissen van Red Star Line-passagiers tonen deze jonge rootszoekers met trots het resultaat.

Volg het spoor van deze rootszoekers en beweeg je door de emoties die schuilen achter een familie- of migratiegeschiedenis. Zoek naar verborgen woorden in de expo met de Sporenkaart.

Meer info over Rootszoekers lees je hier.

Je kan ook deelnemen aan de workshopMet je familie de boom in“.
Heel wat familieleden van Red Star Line-passagiers deden deze zoektocht. Start op een speelse en creatieve manier aan je eigen familiestamboom, deel en bewaar verhalen en herinneringen die bijna gingen vliegen.

Deze workshop is gratis, doorlopend van 12.00u tot 16.00u en geschikt voor jong en oud (kinderen vanaf 6 jaar). Je hoeft je niet op voorhand in te schrijven.

Meer info over de workshop vind je hier.

Inkom: gratis
Datums: 08/09
Locatie: Red Star Line Museum, Montevideostraat 3, 2000 Antwerpen
Bereikbaarheid: Lees meer info hier
Rolstoel- en kinderwagentoegankelijk: ja
Partners: Red Star Line Museum
Ook op deze dag: Waterfront Bar & Resto, Tizarte Street Art Parcours, Antwerp Port Epic

Red Star Line Museum: Het Red Star Line Museum zet al sinds 2013 de geschiedenis van de emigratie over de Atlantische Oceaan in de kijker. Gelegen tussen de Schelde en het Kattendijkdok kan je er het hele jaar profiteren van historische exposities. Tijdens PoA 2019 moet je er zeker langs voor de expo Rootszoekers!

Red Star Line Museum