Antwerp Port Epic

terug naar agenda

Van Stanneke Okkers en Rik Van Steenbergen tot nu zelfs Victor Campenaerts: het lijstje van Antwerpse topwielrenners is lang. En nu sportstad Antwerpen het startpunt is voor de Ronde van Vlaanderen, is het helemaal duidelijk. ’t Stad heeft een hart voor wielrennen!

Tijdens de Antwerp Port Epic kan je heel wat topcoureurs van dichtbij aan het werk zien. De Antwerp Port Epic is een ééndagse wedstrijd die letterlijk afwijkt van de platgereden paden. De route start en eindigt op het Schengenplein, maar heeft ook onverharde wegen en kasseien in petto. De wielrenners mogen zich bewijzen op de wegen van de Haven van Antwerpen, de kasseien en stevige wind in de polders trotseren, om dan – wie weet – te zegevieren op het Eilandje.

Sinds 2018 is de Antwerp Port Epic een ‘spin-off’ van de Merksemse klassieker ‘Schaal Sels. De Antwerp Port Epic is een UCI 1.1-wedstrijd en zorgt gegarandeerd voor spektakel. Het is namelijk één van de zeldzame momenten waarbij de wereldtoppers van het veldrijden het opnemen tegen de koningen van het wegwielrennen. Zin in een wielerdagje uit met de familie? Kom dan op 8 september naar het Eilandje. De start vindt plaats rond 12u op het Schengenplein, de aankomst rond 17u.

Inkom: gratis
Datum: 08/09/2019
Locatie: Schengenplein, 2000 Antwerpen
Bereikbaarheid: meer info vind je hier
Rolstoel- en kinderwagentoegankelijk: ja
Partners: Antwerp Port Epic, Schaal Sels
Ook op deze dagen: Waterfront Bar & Resto, Art of Antwerp: Foto-expo, Tizarte Street Art Parcours

Schengenplein: Het Schengenplein is een nieuw aangelegde oase van rust in de Cadixwijk. Je vindt er groen, speelterreinen voor de kinderen en enkele gezellige cafés en restaurants.

Schengenplein en omstreken